Zamieszczone przez Martinez
[O2] kratka w o2fl-przejście do kabiny przez podłokietnik
Zwiń
X
-
[O2] kratka w o2fl-przejście do kabiny przez podłokietnik
Wiem że coś już było na forum, ale w sumie dokładnie nie wiedziałem jak to jest, bo w różnych salonach różnie mówią. Wg jednych we wszystkich sztukach Ambiente i Elegance kratka będzie miała "drzwiczki", wg innych coś takiego jest niedopuszczalne i nie ma nic takowego. W salonie widziałem obie wersje VAT-kraty w wersji Ambiente. Oto odpowiedź Skoda:
"Szanowny Panie. Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą. (.......) W przypadku przegrody, zgodnie z polskimi przepisami, nie ma otworów ani możliwości złożenia bądź jej zdemontowania. Z wyrazami szacunku Zespół INFO "
Jak to możliwe że w salonie widziałem O2 z "drzwiczkami" które zamykane były na wkręcane motylki??
pozdrawiam,
-
-
no to ci w skodzie nie wiedzą co sprzedają. Ja mam wersję ambiente z grudnia 2009 i niem klapki"drzwiczek", teść ma wersję identyczną czyli ambiente ale z listopada 2009 i ma drzwiczki. Z tego co pisali juz w innych wątkach to te z klapką były od razu przysyłane z Czech i kratka jest czeska, a te bez klapki były montowane w Polsce i kratki były polskie. Wyposażenie nie miało znaczenia jedynie to czy załapaliśmy sie na czeską czy może na polska (któraskrzypi).
Komentarz
-
-
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Niewiem od czego to zależy, ale jedno jest pewne - moja kratka (z otworem na narty) jest wyprodukowana w Czechach,MTX spoll. s r.o. Ripska 874, 276 01 Melnik Republika Czeska - www.mtx.cz- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Ja też mam polską kratkę, ale na szczęście nic nie trzeszczy przy niej. Chyba że po prostu nie słyszę, bo zagłuszają to trzaski z przednich słupków :lol:
Ale mam inne pytanie. Z tego co wyczytałem w tym i innych wątkach o kratce, to przy tej czeskiej nie można złożyć oparcia, tak? Więc cholera wie co lepsze. Mnie możliwość złożenia tylnej kanapy już się nie raz przydała.
Poza tym czy wg homologacji blacha za oparciem musi być nitowana do kraty? Można by ją zamontować na śruby, czyli tylko w razie potrzeby, a tak na co dzień byłaby krata ale i dziura za oparciem.Pozdro
Komentarz
-
-
dalsza czesc korespondencji:
Pytam ich:"Odnośnie przegrody pomiędzy przedziałem pasażerskim a ciężarowym, to w egzemplarzach które oglądałem w salonach w przegrodzie były zamontowane "drzwiczki" które można byo otworzyć aby przełożyć dłuższe przedmioty. Były mocowane za pomocą odkręcanych motylków, więc można je było w prosty sposób zdjąć. Czy można zamówić właśnie taką wersję "kratki"? Pozdrawiam, "
Odpowiedź:
" Przegrody o których Pan pisze były to testowe egzemplarze. Niestety nie można nabyć takiej wersji obecnie ze względu na obowiązujące przepisy. Z wyrazami szacunku Zespół INFO"
No to ja z atkim tekstem:
Dziękuję za odpowiedź, co do przegrody to tak się składa, że mój przyjaciel ma w firmie kilka takich samochodów, znaczy to że świadectwa homologacji są nieważne i nie powinien odliczać VAT przy zakupie?
i odpowiedź Skody:
"Szanowny Panie. Świadectwa są ważne i można odliczać VAT od zakupionych samochód. Z wyrazami szacunku Zespół INFO"
moim zdaniem zrobili coś co nie jest dopuszczalne przez polskie przepisy, a teraz kręcą...
Komentarz
-
-
Ale dziwna sprawa z tymi kratkami..
Ja kupilam O II FL kombi w listopadzie 09 i mialam te "dzwiczki" w kracie, mozna bylo je otworzyc, natomiast nie bylo mozliwosci zlozenia oparc siedzen - nie wiem czy to normalne, czy nie.
Zamieszczone przez LeniwiecAle mam inne pytanie. Z tego co wyczytałem w tym i innych wątkach o kratce, to przy tej czeskiej nie można złożyć oparcia, tak?
Komentarz
-
-
pitbull, najwyraźniej coś jest na rzeczy, niekoniecznie to musi być związane z homologacją w PL, ale odpowiedzi SAP są mocno zdawkowe i chyba się trochę zapętlili.
Dziś próbowałem na próbę złożyć tylną kanapę, no i się nie dało!. Czyli jest pewnie tak jak piszecie, że w wersji z "dziurką" ;-) nie składa się kanapa...
Zuzus, jeśli to nie problem to możesz opisać gdzieś "uciążliwość" demontażu tej kratki - da się ją wyjąć bez szlifierki kątowej ? ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Calkowity demontaz kratki nie jest skomplikowanie trudny.
Kwestia odkrecenia wszystkich srub, i wyciagniecia kratki pod odpowiednim katem z bagaznika. Nic nie bylo szlifowane, pilowane, czy tym podobne.
Szczegolowo jednak nie napisze Wam co i jak bo ja sie jedynie przypatrywalam rozkrecaniu kratki, ewentualnie podtrzymywalam co trzeba bylo, a demontazem zajal sie osobnik plci meskiej .
Tylne siedzenia sa skrecone ze soba za pomoca takiej blaszki, ktora ukazuje sie nam po odkreceniu i wyciagnieciu kraty. Pozbycie sie tej blaszki uwalnia nam oparcia i mozna je bezproblemu skladac.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZuzusTylne siedzenia sa skrecone ze soba za pomoca takiej blaszki, ktora ukazuje sie nam po odkreceniu i wyciagnieciu kraty. Pozbycie sie tej blaszki uwalnia nam oparcia i mozna je bezproblemu skladac.
Dzięki za info !- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
No tak tylko co Ci po odblokowaniu siedzen i mozliwosci ich zlozenia jak i tak przestrzen bagaznik a kanape bedzie dzielic "dolna czesc kratki" :wink:
Te drzwiczki w kracie i dziura przez podlokietnik sa fajne na narty, mozna tam wpakowac 5 par nart, ale na przyklad deski snowboardowe sa juz za szerokie i nie przechodza przez to okienko, wiec w moim przypadku kratka poszla pod odstrzal zupelny na czas sezonu zimowego
Komentarz
-
-
spoko, jednak czasami wygodniej coś przewieść na złożonych fotelach niż bezpośrednio na siedzeniach, choć oczywiście największą przeszkodą jest kratka. wraz z blachą za siedzeniami - popie#$%^&* przepisy :/
Tak z ciekawości zapytam - zamówiłaś sobie może tą roletę materiałową na "zastępstwo" za metalową kratę?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekspoko, jednak czasami wygodniej coś przewieść na złożonych fotelach niż bezpośrednio na siedzeniach
Zamieszczone przez Jac_ekTak z ciekawości zapytam - zamówiłaś sobie może tą roletę materiałową na "zastępstwo" za metalową kratę?
Komentarz
-
-
ja mam oIIfl zamówioną w październiku 2009 i mam kratkę polską ( w dniu odbioru zobaczyłem że ktoś zapomniał o kratce i autko na lawecie pojechało do poznania na montaż dzięki czemu mam gratisowe ogumienie na zimę i gdy zobaczyłem tę super ścianę za siedzeniem to sprzedawca zasugerował ścięcie nitów i usunięcie tych płyt... kratka zostaje a przelot do środka też będzie...o tym że siedzenia mam składane nawet nie wspominam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crazydriverkratka zostaje a przelot do środka też będzie- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Nie wiem jak to jest z punktu widzenia prawa ale pierwsze co kazałem zrobić (jeszcze w serwisie) zanim odebrałem auto to wyciąć dolną część kraty. Mam Ramkę pod siedzeniami ale nie mam tej blachy. Jeśli złożę siedzenia to spokojnie mogę przewozić dłuższe przedmioty. Nad siedzeniami jest wzorowa krata, więc na pierwszy rzut i najczęściej ostatni oka wszystko jest ok i nikogo nie kole w oczy.
Zamieszczone przez ZuzusTe drzwiczki w kracie i dziura przez podlokietnik sa fajne na narty, mozna tam wpakowac 5 par nart, ale na przyklad deski snowboardowe sa juz za szerokie i nie przechodza przez to okienko, wiec w moim przypadku kratka poszla pod odstrzal zupelny na czas sezonu zimowego
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekZamieszczone przez crazydriverkratka zostaje a przelot do środka też będzie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crazydriverjak już ktoś wspomniał -na pierwszy rzut oka kratka jest więc nikt się nie czepia ...kropka . przecinek , wykrzyknik ! pytajnik ? średnik ; dwukropek : małpa @
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PatejNie wiem jak to jest z punktu widzenia prawa ale pierwsze co kazałem zrobić (jeszcze w serwisie) zanim odebrałem auto to wyciąć dolną część kraty..
Nie mam zadnego mocowania kratki do dachu, tak zeby moc odciac dolna czesc, a zeby kratka dalej byla.
W takim rozwiazaniu na pierwszy rzut oka kratka jest, wiec ryzyko mandatu przy kontroli bardzo maleje bo jednak mamy w dowodzie wielkimi literami, ze samochod ciezarowy, wiec krata byc powinna.
Zamieszczone przez PatejPierwszy kurs służbowym szkodnikiem był na narty. Ja jeżdżę na boazerii ale mój kumpel na parapecie i spokojnie ładowaliśmy sprzęt przez podłokietnik w tylnej kanapie. Nie powinno być problemu.
Komentarz
-
Komentarz